Beschrijving

444 blunders die de geschiedenis (bijna) hebben veranderd : de ontdekking van het chocoladekoekje, hoe een gemiste…

Daisy
Nederlands
Uitgegeven
door Luisterpunt in
Samenvatting
Menselijke dwaasheid en de bijbehorende menselijke blunders zijn van alle tijden. De auteur verzamelde 444 van die dwaasheden, blunders en misverstanden, thematisch in dertien hoofdstukken ondergebracht onder noemers als lekkere, oorlogszuchtige, medische en sportieve blunders, wetenschapsblunders en politieke blunders.

Recensie

Redactie
'Menselijke dwaasheid en de bijbehorende menselijke blunders zijn van alle tijden', schrijft de auteur in zijn voorwoord. Hij verzamelde 444 van die dwaasheden, blunders en misverstanden, thematisch in dertien hoofdstukken ondergebracht onder noemers als lekkere, oorlogszuchtige, medische en sportieve blunders, wetenschapsblunders en politieke blunders. Enkele voorbeelden: de verkeerde afslag die de chauffeur van aartshertog Ferdinand nam die tot diens moord en tot WO I leidde; de drukfout in een King James Bible met als zevende gebod: Gij zult overspel plegen; de bouw van de toren van Pisa; de slagzin 'Jedem das Seine' van een Duits koffiemerk die hetzelfde is als de tekst boven de ingang van concentratiekamp Buchenwald; een film die een week lang achterstevoren in de bioscoop werd vertoond, de zogenaamde geheime dagboeken van Hitler waar een tijdschrift een fortuin voor betaalde; een schilderij van Matisse dat anderhalve maand ondersteboven hing in een museum, enz. Aardig cadeauboekje met leuke en flauwe, bekende en minder bekende blunders. Lay-out met groene steunkleur; met illustraties in groen en zwart-wit. De auteur schreef eerder twee soortgelijke weetjesboeken: '666 leugens die iedereen gelooft' en '555 feiten waar je helemaal niets aan hebt'.
© NBD Biblion

Details

Titel
444 blunders die de geschiedenis (bijna) hebben veranderd : de ontdekking van het chocoladekoekje, hoe een gemiste afslag WO I ontketende, waarom je een schilderij beter niet zelf restaureert
Auteur
Herman Boel (inlezer)
Taal
Nederlands
Uitgever
Brussel : Luisterpunt, 2015
1 cd
Speelduur
7:50
Oorspr. uitgever
Lannoo
Aantekening
Vlaamse stem
Stem: Man
Doelgroep
Volwassenen
Onderwerp
Weetjes
Genre
Luisterboeken
SISO
070